« Home | за навиците » | обръщане на посоката » | Нощ в Солун » | Thessaloniki? » | подаръци, много подаръци! :-) » | it has to end to begin » | един ден » | 20 » | не е хубаво, но е истинско » | за спорта » 

неделя, февруари 04, 2007 

кои са ангелите?



Снощи Васко ми разказа за един негов колега, толкова добър и хубав.
"Страхотен е. Момченце, хахаха, ами момченце си е."
"Еха! Много е хубаво да си момче!"
"Е, и момиче е хубаво."
"Хахаха!"

Тази вечер, на връщане от театъра, се сетих за това. И отново ми се случи - толкова щастие и толкова, толкова любов, че имам чувството, че тялото ми няма да издържи и просто ще умре от това, което се случва вътре.
Осъзнах, че това е, което най-много обичам у господин Грива - че не е мъж, а момче. Той след няколко месеца прави 30, но е момче - забавлява се страхотно и прави всичко, което му хрумне, без да мисли много.

Това го правят възрастните - мислят, преценяват, чудят се. Ау, ужасно!
(сещам се за Малкият принц и неговите grown-ups :-))

Преди няколко вечери със Севи и Васко се връщахме от арабите (от пазар общо взето) и отивахме у Васко, хванати за ръце. Аз носех кошницата, а той - водата, Севи беше посредата.
"Хора, не искам да порастваме! Дали като станем на 30, ще ходим в 10.30pm на пазар и ще се държим за ръце?"

И така, осъзнах защо го обичам - защото е момче. Това обяснява всичко. И това не е любов, което иска нещо, мен даже ме няма там, това е щастието, че го срещнах.

Харесва ми идеята да имам мъж до себе си, и то в много отношения, но ако този мъж не е момче, не вярвам да ми хареса.

Трябваше Васко да го спомене, за да се сетя и да осъзная, че всъщност най-много обичам хората, които определям като деца. И че всъщност ангел означава дете.

Не помня как точно попаднах при теб, но знам какво ме привлече и те чета с интерес. Имаш го у себе си и не мисля, че би го изгубила (поне не без борба) онова детински чистото, което прозира през редовете в блога ти Бистра. Като се замисля всъщност, то не се губи. Ако го имаш го имаш за цял живот. Този пост ми припомни следния цитат на любим творец: "I don't grow up. In me is the small child of my early days" by M.C.Escher
Пожелавам ти дни изпълнени със слънце и усмивки ;-)

Еха! Колко си миличка! :-)
Благодаря ти много за хубавите думи! :-)

Преди няколко дни на втора среща едно момче ме попита за какво мечтая. Сигурно очакваше нещо грандиозно, но се замислих и казах: "Да не порастна."
Той дълго се смя и каза, че такава опасност няма и че ако се видим след 20 години, аз ще съм си същата, той ще е остарял, но аз ще се зарадвам искрено да го видя. :-)

Отново благодаря за включването, радвам се, че ме четеш и точно днес ти желая един много, много слънчев ден. :-)

Публикуване на коментар
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.