« Home | слънчеви дни » | безвремие » | сутрешни сенки » | сутрините » | home, sweet home » | say hello » | zen » | заешки пародии » | Васока отново се мести » | месец по-късно » 

понеделник, април 16, 2007 

здравей, блогосфера!



Аз съм момиче и се казвам Бистра.
Ако бях момче, щях да се казвам Ясен.
Смешно, сякаш родителите ми предварително са знаели що за човек ще бъда.

Последната седмица се появиха много мили хора, които ми оставят коментари или пишат писма как са ме намерили отнякъде, как съм ги усмихнала, вдъхновила, поздравяват ме, благодарят, пращат песнички.
Всичко това много ме зарадва.

Снощи случайно разгледах статистиките на блога и когато видях, че посещенията са скочили четири пъти в рамките на два дни, изумена разбрах, че блогосфера@дневник ме е добавила без да ме попита.
Ядосах се.

Чета Дневник, Капитал и Едно и ги смятам за най-добрите медии в България. На практика единствените, които следя редовно.
Знам за проекта блогосфера от самото начало, когато имаше десетина блога и най-горе пишеше "ако искаш да добавим и твоя блог, свържи се с нас, единственото условие е да е лицензиран под криейтив комънс". Още тогава си зададох въпроса дали искам да се включа, но отговорът беше не.
Не ми харесва идеята за нещо толкова масово.
Ако някой ти допада, абонираш се за фийда му и го четеш. И някак влизаш в живота му. Тихичко.

Вчера много се ядосах, че са ме добавили без да ме попитат.
Загубих се в този огромен списък и не можах да преценя на кого трябва да напиша гневно писмо, за да ме махнат.

После си казах, че няма нужда да се ядосвам. Разочарована съм от Дневник, наистина, но какво толкова е станало? Пиша активно в блога си от две години и половина и той е част от живота ми. Наясно съм, че съм в публичното пространство и че ме четат хора, които въобще не искам да го правят, и това е окей.

Защо тогава се ядосах? Чудих се цяла вечер.
Май се притеснявам от реакцията на хората. Аз не се вписвам.
Не харесвам блогосферата, нито блоговете вътре. Има не повече от два-три, които следя, и то по-скоро по навик. Не ме интересува политика, икономика, не ме интересуват баналните ежедневни истории с таксита и продавачки, скучно ми е да чета как някой обсъжда публични личности (политици или звезди, все тая).

Е, не са ме питали дали искам, но все пак съм тук, така че здрасти на всички. Моля, не ме нападайте. Може просто да махнете чавката от името ми горе вляво.
Благодаря.

Поздравления! Ясна и смела позиция!
Бъди слънчице, вятър в косите, бистро ручейче, усмивки!

Хей, здравей, радвам се, че си тук. /Още повече, след като научих, че НЕ се вълнуваме от едни и същи неща ;)/.

Не разбирам защо точно си ядосана на Дневник? Те по никакъв начин не са нарушили лиценза, който си избрала за блога си.

И още нещо : ако се опиташ да забраниш включването на написано от теб съдържание в сайт като Блогосфера, то не тръгваш ли срещу основната идея зад споделянето на произведения, оповестено от теб чрез избора на CC лиценза?

P.S. На твое място и при наличие на ограничаващ комерсиалната употреба лиценз, бих писала на online@dnevnik.bg - те знаят на кой да си го препратят ако се налага.

аз пък се радвам, че си тук. чета те от почти година, тихичко.
свиркай си!

Съгласна съм с теб, че може би с включването в блогосферата се губи част от чара на блогването. Понякога имам чувството, че някои от хората пишат там само заради трибуната, която им дава...
Аз онзи ден за пръв път попаднах на блога ти и ми хареса. прочетох разни истории (онова със записването на звуците много ми хареса). Тайничко си помечтах да мога и аз да пиша за хората и нещата със същите слънчеви и мили думи (това не винаги ми е възможно) и си добавих блога във favourites.
Със или без блогосфера, блогът си е твой и аз вярвам че ти не си човек който ще го промени заради някаква си суета (не те познавам де, но имам едно чувство подлъжичкено :) )

Привет, позволихме си да те добавим, защото лицензът на блога ти го позволява. Мисля, че именно това е смисъла на CC - да се препубликува свободно (според избрания лиценз) съдържание, без да се пита изрично за това автора.

Разбира се, ако това е проблем за теб ще спрем да те индексираме.

кефи ме снимката :)

Вечната голяма драма на Автора - "Какво ще направят с отрочето ми!?!"
Ми каквото си искат. Сори. "Твурбътъ" почва да си живее собствен живот след като си я родила (написала, нарисувала, разказала, изсекла, начертала и други "на...") и твоя контрол е до тук. Всеки ще я разбира както си иска, ще я използва за каквото си иска и въобще - коя беше ти, че да имаш претенции:)))
Аз лично на тоя принцип живея, стига ми и удоволствието да си ги правя моите неща, пък нататък - всичко си е Божа работа.
Целият ти рев ми звучи (прости ми) малко лицемерно. Ако беше против това да те четат в Блогосферата щеше тихомълком да намериш как да те махнат от там, а не да правиш прокламация от трибуната на същата "пошла" Блогосфера. Тъй си мисля аз:)
А болга ти има много слънчеви и ценни неща, за него разбрах именно през Блогосферата и ще се чувствам лишен ако не го виждам там.
Апропо - Азис ще си слага цици:))))

Здравей, Бистра :)

много хубава снимка си направила. На мен списание 1 ми е най-любимо и дори далече от БГ си ми го пращат всеки месец, щото съм пристрастена. Иначе Капитал също се чете.

Аз съм от хората, които последните дни са скочили с вълнение в статистиката на твоя блог. Хубаво ми е тука при тебе на гости, уютно е. Така че честичко смятам на наминавам. Напомняш ми на мен като емоционалност и това те прави още по-симпатична за мен :)

УсмиФ и много слънце +музика от Анито!

стой си тука и не ни чети. аз пък те харесвам :)както вече знаеш от блогосферата :)

Успех, и добре дошла в блогосферата:)

Аз изпитвам смесени чувства към това публично събиране на "най-добрите блогове на едно място" на dnevnik.bg.

Има много ценни автори там, има и странни типове/типки, кой за каквото се сети пише, кой тъче чаршафи, кой разказва, дали обича да се ч--а (и как), и разни други щуротии...

Хубавото е, че сме свободни да четем или не четем който си поискаме:)

А ако не ти харесва, наистина, за kldn няма да е проблем да изключи блога ти от блогосферата - от друга страна обаче, така повече хора ще научат за теб, а това е хубаво, нали? :-)

Поздрави:)

много благодаря на всички и най-вече на kaladan, който, ако не знаете, е просто страхотен :-)

Хей, здравей :)
Не се ядосвай, а се радвай, че караш толкова много хора да се усмихват :) И аз скоро и съвсем случайно попаднах на блога ти, но си е съкровище, продължавай напред!

Този коментар бе премахнат от автора.

Блогът като местенце хем тихичко и твое, хем не съвсем и мен ме смущава от време на време. Аз си пиша цветни и смислени за самата мен неща... и за шепичка приятели, които обичат да "идват на гости". Честно да си призная, почти не ровя в "масовите" блогове - най-гласовитите имена, някои от които пишат лошо, но са известни хората. Други са просто досадни с денонощното си присъствие в мрежата. Аз лично имах друга представа за идеята на Блогосферата на Дневник - мислех, че ще е по-пъстро място..., поосвободено поне от политика, защото си има и Мегафон за тая работа. Влязох в блогосферата Грамофон, която е по-семпла като визия, но ми харесва. Долу имаше коментар за "слънчевите и мили думи" - май това е най-важното. А колко души те четат, не чак толкова...

Публикуване на коментар
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.