« Home | слънчево и хубаво » | бръъм » | let's play a little game » | love me, do » | ден първи » | "светът е за смелите", каза » | анакин скайуокър » | просто експериментирам » | съботен и слънчев » | детската градина » 

петък, февруари 15, 2008 

циганска работа


"на тая котка да й кажеш да си измие стъклото"

Ако имате баба като моята - богата, разглезена и малко мързелива, вероятно когато сте й гостували като малки, тя не ви е правила сладкиш или курабийки, а ви е залъгвала с филия с масло и шарена сол или циганска баница.
(чудесно е, че баба не ползва интернет :-))

Тиодора, мисля, беше тази с афинитет към циганските баници. Страст, която аз никога не съм споделяла заради не особено приятни детски спомени.

Но моята диета ме принуди да потърся нестандартно решение за филийка, намазана с нещо, защото от мед ми писна, пък забраната за животински продукти не ми дава голяма свобода.

Снощи отидох на валентинско парти у Васко с теежка кошница. Зехтин, морска сол, сурови ядки, вода, ябълки и пълнозърнест хляб.
Вечерта беше прекрасна - много пищене от смях и радост, спане един върху друг и миризма на домашна торта. ("Ах, хора, колко много ви завиждам, хахаха!")

Предполагам усетихте накъде бия - предлагам ви да се върнете назад във времето с - тадаа! - циганска баница. :-)
На мен ми е по-вкусно, като пусна филийките на тостера, но това е въпрос на вкус. Слагате зехтин, поръсвате със сол, червен и черен пипер, отхапвате и правите ммм!

ей, аз много го обичам това чудо ;) но само на препечени филийки, а с черен пипер не го знам .. явно съм била жертва на "отбиване на номера" и аз, но без кофти асоциации ;)

да ти е сладко!
цялата ти кошница звучи мнооого вкусно!
мисля си, че много голямото желание да си хапваш, каквото сега не ти е разрешено, е някаква форма на стрес за теб - строга забрана. успех обаче с вкуснотийките, които ти предстои да откриеш ;))

хехе душко:) циганската баница е на мама специалитетът! останал от детските години в харманли:) тя и до днес си я хапва с кеф:) а на мен и на братока бяха печени филийки с масло и шарена сол... ммм... и много жалко, че вече не ям масло :)))
<3

дрософила, не съм сигурна, че те разбрах правилно, но все пак - нещо интересно
с наслада забелязах колко лесно се приспособих към новия тип хранене
чантата ми винаги е пълна с вкусни неща и е много забавно да се черпим с разни хора, намиг
много хубави подаръци получавам - орехи, ябълки, дюли, жито, мандарини, ммм :-)

циганска баница - жега, прахоляк, мухи, на село, комари по залез слънце - иииии отивам да си направяя:)))

Много ми харесва снимчицата на котака :-))). Ехe, от кога не съм яла циганска баница.. забравено удоволствие, ще си направя тайничко. Много детски спомени...

Публикуване на коментар
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.