« Home | празни приказки за Маями » | in the city of blinding lights » | набързо » | off to new york » | цветен пазар » | боса във Флорида » | "you missed it, russ" » | Sushi & Stroll » | парченца от мен » | багажът пристигна! :-) » 

понеделник, юли 30, 2007 

feed animals in the zoo



Вчера ходихме в Miami Metro Zoo, един от десетте най-големи зоопарка в Щатите. Много хубаво място, прилича на Animal Kingdom на Дисни.

И все пак ми стана мъчно за животните. Грижат се добре за тях, това е ясно, имат сравнително големи местообитания (щото не всички са клетки, нали), но ми се струва, че с тези животни нещо не е наред. Онзи ден довърших Гордост на Уилям Уортън - там става въпрос за един пич, който си гледа лъв. И имаше много интересни разсъждения за питомните диви животни.
И затова се натъжих в зоопарка.

Иначе имаше всякакви животни, можете да разгледате снимките.

Маймунчето е много, много сладко! :)
Ходих преди два дни в Taba&Co и се сетих за тебе :) Предлагам като се прибереш да направим едно рандеву там :)
Поздрави!

а пък в "Живота на Пи" пишеше друго за животните в зоопарковете:)те ако ги пуснат сега, едва ли биха оцелели. освен това законодателството им пази правата на животните, както на хората.

te che ne biha oceleli, ne biha, zashtoto sa rodeni v predelite na zooparka i sa hraneni pitatelno i redovno, kakto v divata priroda edva li biha imali udovolstvieto ;)

i vse pak nikoga nqmashe da vidim lyv i jiraf, da ne govorim za nqkoi oshte po-ekzotichni vidove, ako ne bqha zoologicheskite gradini ;)

ne bi trqbvalo da imame nishto protiv tqh znachi, ako sa v umerena broika, s otlichni usloviq i ako nabavqneto na ekzemplqri za tqh e vinagi zakonno i celesyobrazno, nali?

bistre, ako ne tyjno, to e normalno da mu stane na syvestniq posetitel pone malko krivo i neestestveno - jivotni, koito inache ne biha presekli pytishta, izvednyj syjitelstvat, i to pri ednakyv klimat ;)

точно това ме натъжи - че на тези животни им е отнета възможността да живеят свободно
сега няма как да ги пуснат, това е ясно, просто няма да се справят

и не разбирам какво толкова интересно има в зоопарковете. на всички животни им е топло, крият се на сянка, по цял ден мързелуват, боже, сигурно им е много скучно!
аз лично не преживях нещо особено, виждайки... хм, какво видях за първи път? окапи не бях виждала. но примерно сега се сещам, че нямаха вълк и лисица :-)

имам предвид, че да видиш някое животно на живо не е нещо кой-знае-какво

нали? и аз се замислих, като каза. ако по-иначе гледаш на сафарито, каня те на едно въображаемо ;)

и *намиг* за улесненото четене и подходящата мотивация ;)

хихи, и на сафари съм ходила - в animal kingdom на дисни
возиха ни на някакви джипки и тогава видях носорог от един метър
(беше много страшно :-))

а по повод сафаритата, това е много забавно - http://www.youtube.com/watch?v=KzvC93itdyY&

Публикуване на коментар
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 Bulgaria License.